Calculator: Adaugă 7,5% Taxa pe Vânzări la Prețul de Listă Fără Taxă 488,75. Calculează Prețul Final cu Taxa Inclusă, Valoarea Taxei Adăugate

Rata taxei pe vânzări: 7,5%
Prețul fără taxă: 488,75 lei
Valoarea taxei pe vânzări ≈ 36,66 lei
Prețul cu taxa pe vânzări ≈ 525,41 lei
Calculele detaliate mai jos:

Răspunsul detaliat:

Valoarea taxei pe vânzări =


Rata taxei pe vânzări × Prețul fără taxa pe vânzări =


7,5% × 488,75 =


7,5/100 × 488,75 =


0,075 × 488,75 =


36,65625 ≈


36,66


Prețul cu taxa pe vânzări =


Prețul fără taxa pe vânzări + Valoarea taxei pe vânzări =


488,75 + 36,65625 =


525,40625 ≈


525,41

Simboluri: % procent, : divide, × multiplică, ≈ aproximativ egal;

Scriere numere: virgula ',' e separator zecimal;

Calculează Prețul Final cu Taxa pe Vânzări Adăugată

"Prețul cu taxa pe vânzări" = "Prețul fără taxa pe vânzări" × (1 + "Rata Taxei pe Vânzări%")

Ultimele prețuri cu Taxa pe Vânzări adăugată

"Taxa pe Vânzări" și "Rata Taxei pe Vânzări"

Ce este "Taxa pe Vânzări"?

 • "Taxa pe Vânzări" este o taxă aplicată pe consum, reglementată de state, ținuturi, orașe și/sau municipalități din Statele Unite și suportată doar de consumatorul final al bunului sau serviciului respectiv. "Taxa pe Vânzări" este plătită de consumator agentului economic final (retailer), la momentul și în locul în care se realizează tranzacția. Taxa e calculată ca un procentaj (rată) din prețul afișat la vânzare, preț ce nu conține taxa pe vănzări.

  Acest procentaj, numit "Rata taxei pe vânzări", variază de la stat la stat, în California, de exemplu, există o rată generală a taxei pe vânzări de aproximativ 6%. Orașele și / sau municipalitățile din California au, de asemenea, permisiunea de a-și colecta venituri rezultate din propria taxă pe vânzări, cu rate de până la 1,75%. Astfel, o rată combinată a taxei pe vânzări s-ar putea duce până la 7,75% sau chiar mai mult dacă adăugăm și rata de impozitare a ținutului... 6,5% este cea mai mică rată posibilă de taxare a vânzărilor din California, în orașul Los Angeles.
 • Un număr semnificativ de documente trebuie întocmit pentru a dovedi care agent economic se califică pentru a încasa "Taxa pe Vânzări" de la consumatorul final și virată apoi la buget.
 • Să luăm un exemplu, să spunem că un fermier vinde mere unei companii care produce cidru (un tip de suc de mere, ușor alcoolizat). Pentru a evita plata taxei pe vânzări, producătorul de cidru va trebui să obțină de la autorități un certificat de revânzare care-i va certifica respectiva calitate de producător și nu de retailer (cel ce vinde direct consumatorului final). Producătorul de cidru vinde apoi produsul magazinului care se ocupă cu vânzarea cu amânuntul (retailer), care va încasa de la cumpărători pe lângă suma aferentă prețului afișat pentru sucul de cidru și taxa pe vânzări.
 • De exemplu, dacă o persoană cumpără cidru în valoare de 50 de dolari și își are reședința într-o zonă în care nivelul ratei taxei pe vânzări este de 5%, acea persoană va plăti: 5% × $50 = 5/100 × $50 = $250/100 = $2,5 dolari sub formă de taxă pe vânzări. Așadar prețul cu tot cu taxa pe vânzări va ajunge la: $50 + $2,5 = $52,5 dolari.

Cum se calculează prețul total final cu "Taxa pe Vânzări" inclusă? Cum se adaugă la prețul de vânzare taxa pe vânzări?

 • "Valoarea taxei pe vânzări" = "Rata taxei pe vânzări%" × "Prețul fără taxa pe vânzări"
 • "Prețul cu taxa pe vânzări" = "Prețul fără taxa pe vânzări" + "Valoarea taxei" = "Prețul fără taxa pe vânzări" + "Rata taxei pe vânzări%" × "Prețul fără taxa pe vânzări" = (1 + "Rata taxei pe vânzări%") × "Prețul fără taxa pe vânzări"

Un exemplu de adăugare a taxei pe vânzări:

 • Dacă "Rata taxei pe vânzări" este de 6,5% și avem de adăugat taxa de vânzări la un preț de listă de 700 de dolari, "Preț fără taxa pe vânzări":
  "Valoarea taxei pe vânzări" = 6,5% × 700 = 6,5/100 × 700 = 6,5 × 7 = 45,5;
  "Prețul cu taxa pe vânzări" = "Prețul fără taxa pe vânzări" + "Valoarea taxei" = 700 + 45,5 = 745,5.